Odbojkaški Klub „Karađorđe“

Vesti

Okupili se „Voždovi“ pred novu sezonu

01.08.2023.
U Kraljevoj vinariji podno Oplenca, sada već tradicionalno odbojkaši Karađorđa su se okupili na početku priprema za novu sezonu.
Igračima su se obratili predsednik kluba Milan Nikolić, šef stručnog štaba Neven Majstorović i sportski direktor Predrag Mihailović. Još jednom je rekapitulirana prethodna sezona a postavljeni su i ciljevi za novu.
U pogonu je 19 momaka, među njima i četiri naša pionira koja će sticati iskustvo i učiti.
Već danas krenuli su aerobni treninzi na Oplencu, narednih dana ekipa će trenirati kombinovano u hali i na peščanom terenu. Krajem meseca, ekipa se seli u Vrnjačku banju gde će brusiti formu za nove superligaške izazove.

Voždovi na pripremama u Vrnjačkoj Banji

24.08.2023.

Odbojkaši Karadjordja narednih desetak dana provešće u staroj letnjoj bazi, Vrnjačkoj banji i najboljem hotelu „Fontana“. U subotu nas čeka i prva pripremna utakmica, sa prijateljima iz kraljevačke Ribnice. Idemo Voždovi

 

Velika borba viđena je večeras u Sportskom centru Master u Zemunu u 1. kolu Superlige Srbije.

06.10.2023.

Velika borba vidjena je večeras u Sportskom centru Master u Zemunu u 1. kolu Superlige Srbije. Branilac titule, beogradski Partizan savladao je Karadjordje u lepom meču sa 3:2 (26:24, 28:26, 21:25, 19:25, 15:10). Smireniji su bili domaći u petom setu, ali raduje igra Voždova na početku sezone. Najefikasniji u Partizanu bio je Luka Tadić sa 25 poena, a u našoj ekipi Miloš Nadaždin sa 23 poena. Bravo voždovi.

 

Pobeda Voždova na teškom gostovanju u Staroj Pazovi 3:1.

14.10.2023.

Pobeda Karađorđa na teškom gostovanju u Staroj Pazovi 3:1 . Iskusna ekipa Jedinstva nije se predavala i snažnim servisima Micića i Bjelice sve vreme vršila pritisak. Ipak, presudila je timska igra Voždova, dobra priprema meča i velika borbenost u odsudnim trenucima. Poenterski, najraspoloženiji su bili Nadaždin (18), te srednji blokeri Bojović i Bošnjak sa po 11 poena (po pet blokova). Sledeći vikend u Topolu stiže sjajna ekipa Spartaka iz Subotice, prilika da domaća publika prvi put pozdravi naši ekipu na domaćem terenu posle tri gostovanja na startu sezone.  Idemo Voždovi

 

Pobeda Voždova nad gostujućom ekipom Spartaka iz Subotice

21.10.2023.

U trećem kolu u Topoli, u prepunoj Hali OŠ Karađorđe, domaća ekipa Karađorđa savladala je gostujući Spartak iz Subotice sa 3:0 (25:18, 25:18, 25:21).
Potpuno su domaći Voždovi zaustavili najboljeg korektora u Ligi Maria Džaspera koji je osvojio za njega skromnih 13 poena uz loše procente napada.
U prvom setu egal je bio do sredina seta, kada su dobrim napadima Nadaždina i Bekrića domaći pokrenuli talas koji je sjajnim servisima nastavio Prišića. Pokušao je trener “golubova” Raško Jovanović sa izmenama ali blokeri domaćih Bojović-Bošnjak digli su zid na mreži.
Sličan rasplet viđen je i drugom setu, tehničar Voždova Šormaz sjajno je dirigovao igrom, Vemić i libero Stašević davali su sigurnost i ton igri, a razigrani Kubanac Džekson Roland nije bio dovoljan Subotici.
Treći sat domaći su odigrali u dahu nošen domaćom publikom. Razigrao se donekle Džasper, vezao nekoliko poena, ali to nije bilo dovoljno za timsku igru pulena Nevena Majstorovića.
U domaćoj ekipi najefikasniji su bili Bekrić i Nadaždin sa po 12 poena, dok je u ekipu Subotici Džasper došao do 13.
– Mogu reći da sam prezadovoljan izdanjem svoje ekipe večeras. Zaista su momci bili koncentrisani i fokusirani od prvog do poslednjeg poena. Od početka prvenstva pokazuju za šta su sve sposobni i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i u narednim utakmicama. Bila je ovo jedna timska pobeda koja nam daje vetar u leđa pred predstojeće ništa manje važne mečeve koji nas očekuju u nastavku prvenstva – rekao je trener Karađorđa Neven Majstorović.

Šumadijski derbi pripao VOŽDOVIMA

28.10.2023.

U četvrtom kolu Super lige Srbije u Topoli, u prepunoj hali pred 450 gledalaca, Karađorđe je savladao Radnički iz Kragujevca sa 3:1 ( 26:24, 14:25, 25:21, 27:25). Derbi kola je opravdao očekivanja navijača i viđena je velika borba. U prvom setu viđena je izjednačena igra, četa Alekse Brđovića je napadala preko Krasteva I Stoilovića, bila u vođstvu u finišu seta, ali su borbeni Voždovi u finišu fantastičnom borbenošću uspeli da prelome set blokom. U drugom setu na terenu je bio samo jedan tim , Radnički je servisima sjajnog Kostića napravio prednost i ubedljivo dobio set.
U trećem setu, nošen bučnom publikom Karađorđe je osvajao poene u serijama , odlična su bila oba libera Stašević i Smiljanić, a tandem srednjih blokera Bošnjak-Bojović bio je odličan i u napadu i u bloku. Četvrti set još jednom je pokazao da je ekipa Nevena Majstorovića pravi tim. Šormaz je sjajno dirigovao igrom, a Nadaždin i Bekrić su razbijali blok Kragujevčana. Imao je Radnički vođstvo do finiša seta, ali nošeni publikom Voždovi su energijom i borbenošću ponovo napravili preokret u finišu i konačno napadom korektora Nadaždina rešili meč u koristi.
U gostujućoj ekipi najefikasniji su bili korektor Krastev (24), Stoilović (14). Kod Karađorđa Nadaždin je imao 22 poena , Bekrić 14, a Miloš Bojović čak sedam blokova.
U sledećem kolu Karađorđe u Topoli dočekuje ekipu Borca iz Starčeva.

 

Voždovi savladali ekipu Borca iz Starčeva

04.11.2023.

U petom kolu u Topoli, u prepunoj Hali OŠ Karađorđe, domaća ekipa Karađorđa savladala je gostujući Borac iz Starčeva sa 3:0 (25:11, 25:16, 27:25). Opravdali su domaći epitet favorita na ovom meču već od prvog seta. Skoro svih 14 igrača iskoristio je trener domaćih Neven Majstorović u prvom setu, priliku su dobili i najmlađi pioniri Matić i Radovanović, a konačan rezultat prvog seta bio je 25:11.
Drugi set je nešto bolje počela gostujuća ekipa, na krilima Nikolića stigla je do 4:1, ali su Voždovi ponovo zaigrali ozbiljnije, sjajni su bili Nadaždin i Bekrić i vrlo brzo je rezultat preokrenut na 13:8. Servisima Radovića i Bojovića Karađorđe je ostvario ključnu prednost u ovom setu a to je dali priliku treneru Majstoroviću da ponovo kombinuje sa dosta igrača. Drugi set završen je rezultatom 25:16.
I u trećem setu viđena je izjednačena igra, smenjivale su se ekipe u vođstvu, vodio je Borac u finiši seta, ali su domaći timski rešili i ovaj set – 27:25.
Najefikasniji u redovima Borca bili su Nikolić sa 12 i Ćirović sa 5, dok je u domaćoj ekipi bilo više raspoloženih igrača – Bekrić (12), Radović (8), Vujović, Prišić i Nadaždin sa po 7 poena.

Voždovi ostvarili novu pobedu u Kraljevu

11.11.2023.

Nastavio je Karađorđe sa dobrim igrama u ovogodišnjem prvenstvu, a u šestom kolu ostvario je pobedu protiv iskusne Ribnice u Kraljevu 3:1 (25:21, 25:22, 26:28, 25:17). U domaćoj ekipi najraspoloženiji je bio Ivan Todorović sa 20 poena a pratili su ga Bojović (20) i Kostić (15).
Kod Karađorđa istakao se Nadaždin sa 18 poena, sjajni Bošnjak sa 17 (8 blokova) kao i Bekrić ( 12 poena ) i Vemić (11).

Posle velike drame Vojvodina slavila

19.11.2023.

U meču za pamćenje, kojeg možete pogledati u reprizi na JuTjub kanalu OSSRB, u vrhunskom kvalitetu televizijske produkcije realizovane u saradnji sa našim partnerima iz Sportala, Vojvodina je posle prave drame savladala Karađorđe na vrućem terenu u Topoli rezultatom 3:2 (25:21, 18:25, 25:22, 22:25, 20:18), nakon 129 minuta igre.
Na taj način, Novosađani su došli do četvrtog trijumfa u prvenstvu i sada zauzimaju 8. mesto na tabeli (uz meč manje), dok je Karađorđe zabeležio drugi poraz nakon pet vezanih pobeda i nalazi se na 3. poziciji.
Kao što to obično biva, peti set obilovao je sjajnim potezima i viđena je sjajna odbojka. Velika borba vođena je na svim poljima, a u završnici se činilo da je domaćin nešto bliži trijumfu. Međutim, pet meč lopti na kraju nisu bile dovoljne Karađorđu, što je Vojvodina iskoristila i sa 20:18, ostvarila je važan trijumf. Voždovi žele da se zahvale na podršci našoj vernoj publici koja je još jednom ispunila tribine, napravila sjajnu atmosferu i pokazala da je najbolja odbojkaška publika u Srbiji. Nastavljamo dalje da se borimo

Voždovi trijumfovali u Požarevcu

25.11.2023.

Vratio se Karađorđe na pobednički kolosek posle tesnog poraza od Vojvodine (3:2) i trijumfovao u Požarevcu protiv Mladog radnika sa 3:1 (25:15, 25:22, 24:26, 30:28). U završnici za infarkt bolje su se snašli Voždovi a poslednji poen za 30:28 osvojio je Nadaždin.
Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Gmitrović sa 32 poena, a pratili su ga Kljajić sa 7 i Stević sa 12.
Kod gostiju, istakli su se Bekrić sa 18, Nadaždin sa 19 i Vemić sa 16 poena.

 

U derbi meča 9. kola Voždovi savladali ekipu Niša

01.12.2023.

U derbi meču 9. kola Superlige, u Topoli pred 700 gledalaca i u direktnom prenosu na Arena Sport Tv, domaći Karađorđe savladao je ekipu Niša sa 3:0 (25:21, 25:18, 25:23).
Opravdao je očekivanja derbi meč, a već od prvog seta prisustvovali smo vrhunskoj predstavi i pravoj odbojkaškoj atmosferi. Ovom pobedom Karađorđe je da skorom 7-2 na čelu tabele Superlige Srbije.
U domaćoj ekipi istakao se Nadaždin sa 21, Bekrić sa 17 i Vemić sa 11 poena.
Kod gostiju, standardno najbolji bio je korektor Aleksa Matić sa 11 koliko je imao i Djokić.

Poraz od ekipe Takova

10.12.2023.

U meču 10. kola Banka Poštanska štedionica Superlige za odbojkaše, u hali ”Breza”, u Gornjem Milanovcu, domaća ekipa Takova pobedila je prvoplasirani Кarađorđe rezultatom 3:1 (34:32, 13:25, 25:16, 25:17).
I pored neuspeha, tim iz Topole ostaje na prvom mestu na tabeli sa skorom 7-3, dok se Takovo čvrsto drži u sredini sa jednakim brojem pobeda i poraza, 5-5. Najefikasniji na meču bio je Nikola Jestrović sa 20 poena, a u domaćoj ekipi pratio ga je Marko Maksimović sa 18. Кod gostiju, Bekrić i Nadaždin su postigli po 19. Čestitamo @oktakovo na dobroj igri i pobedi, a nama ostaje da dobro analiziramo meč i sa više koncentracije udjemo naredne izazove. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim navijačima koji su putovali u Milanovac da nas podrže i da obećamo da ćemo nastaviti da se borimo. Nova prilika i veliko iskušenje očekuje nas već u četvrtak kada će u Topoli u poslednjem kolu prvog kruga šampionata gostovati Crvena zvezda. Meč se igra od 18 časova a prenosiće ga RTS

Posle velike borbe i drame Zvezda savladala Voždove

14.12.2023.

Crvena zvezda je većeras posle velike borbe i drame uspela da savlada ekipu Karađorđa sa 3:1 u okviru 11. kola Superlige Srbije, a po setovima je bilo 25:17, 25:23, 20:25, 25:23. Svi ljubitelji odbojke imali su priliku da gledaju pravi spektakl u Topoli, gde su izabranici Nevena Majstorovića dočekali Crvenu Zvezdu u direktnom okršaju u borbi za prvo mesto. Najraspoloženiji u pobedničkom timu bio je definitivno Dušan Nikolić sa 25 poena, od čega ukupno šest as servisa, a pratio ga je Ahmed Omar sa 15, a još jedini dvocifreni bio je Nikola Žugić sa 15.
Na drugoj strani najviše se istakao Alija Bekrić sa 19 poena, 13 je dodao Miloš Nadaždin, dok je do 10 brojao Miloš Vemić. Na tribinama je bilo 200 “delija” i 500 navijača Karađorđa koji su napravili spektakl koji je prenosio i RTS. Bravo Voždovi, idemo dalje.

Hvala Vam! <3

25.12.2023.

🎄 Kraj je godine i vreme da se svedu računi, a 2023. ulazi u anale kao najuspešnija godina u istoriji odbojkaškog kluba Karađorđe
📢 U aprilu smo pobedom nad subotičkim Spartakom obezbedili opstanak u Superligi Srbije, uz prepune tribine i direktan TV prenos
🔥 Imali smo igrače i trenere u reprezentativnim selekcijama: Saša Radovanović je igrao sa pionirskom reprezentacijom Evropsko prvenstvo, Aleksa Stanić je igrao za mlađu seniorsku reprezentaciju, dok je naš trener Neven Majstorović bio pomoćnik selektoru Kolakoviću u Ligi nacija
🏖️ Leto smo proveli radno, posle mnogo godina obnovili smo teren za odbojku na pesku u dvorištu Osnovne škole gde su trenirale naše ekipe ali i igrala se deca iz Topole
🤸 Želeli smo da u novoj sezoni damo priliku nekim mlađim momcima, a sa prosekom od 22,6 godina naš roster je bio jedan od najmlađih u Ligi. Dali smo šansu za punu afirmaciju mlađim igračima, a Bekrić, Bošnjak i Bojović su po statistici među najboljim igračima u Ligi na svojim pozicijama
🏅 Takmiče nam se pretpioniri, pioniri, kadeti, pretpionirke, pionirke, kadetkinje, seniori, seniorke, a o njima vodi računa 8 trenera i članova stručnog štaba
👏🏻 Prvi deo sezone 2023/2024 prevazišao je sva očekivanja, na zimsku pauzu idemo sa sedam pobeda na kontu, koliko smo imali cele prethodne sezone i željom da se borimo u plejofu pa šta bude…
🏆 Imamo najbolju publiku u Ligi! I zvanično, sa prosekom većim od 600 gledalaca po meču, naša hala je najposećnija u superligaškom karavanu, a atmosfera koju pravi publika u Topoli već je nadaleko čuvena…
Želimo da se zahvalimo svim našim sponzorima i partnerima: @sportal_srbija , @elektromontaza_doo , @hotel_fontana_vrnjacka_banja , @jazak_voda , @vrticazbukica , @fortuna__market , @vinarija_aleksandrovic , Top Led, @pekara_prva, pekara Djurdjevdan, @unit.sport i naravno našoj @opstinatopola
Želje za 2024. su jednostavne – vama dragi prijatelji želimo zdravlja, sreće i ljubavi. Nama da ostanemo stabilan superligaš, jedna zdrava, normalna priča vođena domaćinski i sa puno ljubavi. Igračima želimo da ih povrede zaobiđu, da budu nasmejani na terenu i spremni da se bore do kraja za saigrača i druga, jer onda je samo nebo granica…

Povratak posle 2:0 i 23:20, a potom i 2:1 u setovima i 24:20 za protivnika se retko dešava u profesionalnoj odbojci. Upravo to se desilo večeras u Topoli

20.01.2024.

U 13. kolu Superlige Srbije u meču u kojem je Karadjordje slavio protiv Jedinstva iz Stare Pazove sa 3:2 (22:25, 21:25, 26:24, 27:25, 15:6).
Na krilima sjajne publike, koja je po snežnom nevremenu ispunila halu za svoje Voždove, i posle dva savršena seta Pazovčana, Karadjordje je zaigrao kao u transu, spašavao je meč lopte i na kraju slavio.
U gostujućoj ekipi najzapaženiji su bili Micić sa 23 i Bjelica 17, dok je kod Karadjordja najviše imao Bekrić (19), Nadaždin je stao na 18 a sjajni Bošnjak na 13.

Odbojkaški klub „Karađorđe“

Bulevar Princa Tomislava Karađorđevića bb

34310 Topola

Sekretar kluba Radiša Manojlović

064/1770668

  

Pratite nas na društvenim mrežama: